Online studie en stage

Er zijn naast reguliere MBO, HBO en WO opleidingen ook veel studies die je tegenwoordig online kunt volgen. Er zijn verschillende opleiders die online studies aanbieden, zoals NTI, LOI en NHA. Zij hebben vaak de keuze uit honderden verschillende cursussen en opleidingen op verschillende niveaus.

Een online studie kan handig zijn wanneer je al een baan hebt maar jezelf wat wilt bijscholen, of wanneer je kinderen hebt en het liefst veel thuis bent. Ook als je een tussenjaar doet tussen twee opleidingen in kun je jezelf blijven ontwikkelen met een korte online studie of cursus. Wanneer je een online studie doet omdat je gewoon graag thuis en op je eigen tempo studeert, en er niet fulltime naast werkt of voor een gezin moet zorgen, kun je ook overwegen om stage te lopen naast je online studie.

Veel mensen hebben het idee dat stage lopen iets is wat verplicht is vanuit iemands opleiding en dat stage lopen anders geen nut heeft. Daar denken wij van Stage-Zoeken anders over!  Stage lopen kan ook wanneer het niet verplicht is, bijvoorbeeld tijdens het doen van een universitaire studie of na het afstuderen om ervaring op te doen. Stage lopen is dus ook prima mogelijk als jij een online studie volgt! Veel werkgevers geven de voorkeur aan sollicitanten met wat meer werkervaring, daar kun je dus niet vroeg genoeg mee beginnen!

Tijdens een online studie krijg je vaak wat meer tijd om de opleiding af te ronden, zodat ook mensen met een fulltime baan of een gezin genoeg tijd hebben om hun diploma te halen. Wanneer je je enkel hoeft te focussen op een online studie staat dus niks je in de weg om een aantal maanden stage te lopen.  Zelfs wanneer je een online studie volgt aan een buitenlandse onderwijsinstelling (ja, dat is ook mogelijk bij bijvoorbeeld European University, Thompson Rivers University of LCCA), kun je jouw CV verbeteren met een mooie stage ervaring. Op OnlineUni vind je meer informatie over online studeren. Wij helpen je op Stage-Zoeken graag met het vinden van een passende stage voor ernaast.

Geef een reactie