Volg je studie in Amerika!

Picture it: je loopt door de straten van New York, op weg naar de metro die je van jouw appartement naar de universiteit brengt. Je begint je steeds meer onderdeel van de stad te voelen en beetje bij beetje ontdek je meer van de stad. Je leert nieuwe mensen kennen en met je vrienden maak je samen onvergetelijke momenten mee. In de vakantie trek je erop uit om andere steden te bezoeken of een road-trip te maken door dit geweldige en enorme land.

Hoe dan ook, de ervaring om te studeren in Amerika is moeilijk in woorden te beschrijven. Je zult merken dat wanneer je er eenmaal zit, alles honderd keer mooier is dan wat je van tevoren had gedacht. Het is niet voor niets dat Amerika bovenaan de lijst staat van landen die de meeste internationale studenten huisvesten. Maar waarom is studeren in Amerika nou zo populair?   

Waarom studeren in Amerika?
Het is niet alleen de te vette ervaring en voor velen de droom om in Amerika te studeren. Het zijn ook nog andere voordelen van studeren in Amerika ten opzichte van een studie in Nederland.

Goede en intensieve begeleiding tijdens de studie
Wanneer je studeert in Amerika, zul je merken dat je veel tijd op de universiteit of college door zult brengen. Dit komt door het aantal contacturen op school, maar ook door de intensieve onderwijsbegeleiding die je krijgt. In het Amerikaanse onderwijs doen ze niet aan herkansingen, dus het is belangrijk dat je de stof goed begrijpt voordat je aan het examen begint!

Liberal Arts
Wanneer je een opleiding aan een Amerikaanse universiteit of college volgt, krijg je te maken met algemene vakken (liberal arts) in je studieprogramma. Deze vakken kun je zien als inleidende vakken van verschillende studierichtingen. In tegenstelling tot een studie in Nederland, richt je je dus veel minder op het hoofdvak van je studie, maar pak je dus vakken mee uit verschillende studiegebieden!

Campus Life
Op veel universiteiten en colleges in Amerika heb je de mogelijkheid om in een studentenresidentie op de campus van de school te verblijven. Zo leer je andere studenten nog eerder en beter kennen en breng je ook buiten schooltijd om tijd met elkaar door! Verder besteden Amerikaanse universiteiten veel aandacht aan sport en het is dan ook goed mogelijk om dit te combineren met je studie. Universiteiten hebben vaak hun eigen sportvelden en –faciliteiten en zo krijgen studenten nog sneller een band met elkaar. Bovendien zijn er competities waar teams met elkaar strijden in een competitie.

Heb je niet echt affiniteit met sport, maar wel met dans, kunst, theater muziek of drama? Ook dan kun je op een Amerikaanse onderwijsinstelling goed terecht, omdat ook daar veel aandacht aan wordt besteed.

Studiefinanciering in Amerika
Er zijn verschillende mogelijkheden voor de financiering van je studie in Amerika. Allereerst is het, in veel gevallen, mogelijk om de studiefinanciering van DUO mee te nemen naar Amerika, kun je een OV-vergoeding aanvragen en bieden Amerikaanse universiteiten zogenaamde Scholarships aan, ter tegemoetkoming van de studiekosten.

Wat kun je studeren in Amerika?
Amerika kent onwijs veel universiteiten en colleges die een heleboel (verschillende) studieprogramma’s aanbieden. Bovendien kun je voor een deel zelf je studie samenstellen door de keuzevakken die in de opleiding zitten en zijn de opleidingen over het algemeen breder vanwege de Liberal Arts vakken.

Het kan zijn dat je met je middelbareschooldiploma niet (direct) toegelaten wordt voor een bachelor in Amerika. Je zult dan eerst een Pathway jaar moeten doen wat je kunt zien als overbrugging tussen de middelbare school en het hoger onderwijs in Amerika. Hier word je ook alvast voorbereid op het studiegebied waarin je wilt gaan studeren en de manier van onderwijs op een Amerikaanse college of universiteit. Na het behalen van je bachelor’s degree kun je ook je master in Amerika gaan doen!

Wil je graag naar Amerika terwijl je al aan een studie in Nederland begonnen bent? Kies er dan voor om een minor in Amerika te doen!
Als je gewoon voor een periode in Amerika wilt verblijven en je Engels wilt verbeteren, dan is een taalcursus Engels in Amerika wat voor jou! Er valt natuurlijk nog een hoop meer te zeggen over hoe het is en wat er allemaal gedaan moet worden om te studeren in Amerika. Wat in ieder geval zeker is, is dat je een geweldige ervaring zult opdoen waar je de rest van je leven profijt van gaat hebben!