De ranking van een universiteit in Engeland

Wanneer je aan het eind van je middelbare school zit, is het tijd om een vervolgstudie te kiezen. In Nederland kies je, naar aanleiding van je profiel, voor een passende studierichting en daarna kies je voor de stad waarin deze wordt aangeboden.

Ga je echter studeren in Engeland? Nou in Engeland werkt dit toch net iets anders, want hier kies je duidelijk voor een universiteit, in plaats van een studierichting of stad. De studie Business Management staat op de ene universiteit ook een stuk hoger aangeschreven dan op de andere universiteit. Maar hoe wordt dit precies gemeten?

Er zijn vele organisaties, net als in de Verenigde Staten, die zelf een bepaald aantal criteria opstellen waarop getoetst wordt en ook zelf de selectie bepalen van het aantal universiteit dat getoets wordt. Zodoende bestaat er vor Engeland geen officiële ranking en je kunt je afvragen of het allemaal heel objectief is.  Maar het geeft zeker een bepaalde indicatie en voor de universiteiten is  het een mooi handvat om zichzelf te promoten!

Hierop wordt een universiteit onder andere beoordeeld

Op de websites van Engelse Universiteiten zie je vaak in het oog springende banners met daarop de uitkomsten van de meest recente test. Neem bijvoorbeeld de Guardian University Guide. Hier wordt gekeken naar de tevredenheid van de student in het algemeen, worden de lessen gewaardeerd en kun je aflezen hoeveel personeel er beschikbaar is voor de studenten. Uiteraard vind je vele criticasters op deze metingen en het belang ervan, maar het is altijd goed om even verschillende rankings te checken voordat je je keuze maakt!

Wat is belangrijk voor jou?

Om zelf tot een weloverwogen keuze te komen, moet je je eigen profiel goed onder de loep nemen. Natuurlijk wil iedereen naar het wereldberoemde Oxford of Cambridge University, maar de toelating tot deze universiteiten is niet zomaar een gelopen wedstrijd. Er worden hoge eisen gesteld. Het is belangrijk om realistisch te blijven en laat ook de keuze voor een stad een rol spelen. Vind je grote steden als Londen heel gaaf, of ga je liever kleinschaliger in de havenstad Portsmouth. Als jij lekker op je plek zit, zullen je resultaten vaak beter zijn en zul je een topervaring hebben in het buitenland!