Tussenjaar: Semester Abroad

Een tussenjaar?! Klinkt cool, er is niets zo mooi als een jaar er tussenuit om aan jezelf te werken en jezelf te leren kennen. Maar er zijn zoveel verschillende mogelijkheden, High-School, Semester in het buitenland, Backpacken, Work & Travel, Vrijwilligerswerk en ga zo maar door…. Bekijk de mogelijkheden voor een tussenjaar in het buitenland bij Information Planet.

Waarom een tussenjaar?

Tijdens een tussenjaar heb je de volledige gelegenheid om even een stap terug te nemen en te kijken naar je leven, wat je wilt doen en wat je echt leuk vind. Onderzoek heeft ook meermaals aangetoont dat jongeren die kiezen voor een tussenjaar daarna betere keuzes maken in hun studie en het levenspad wat ze volgen.

Er is niet echt een foute keuze voor watvoor tussenjaar je maakt. Allemaal zorgen voor een goede vorm van zelfontwikkeling, kies jouw keuze die het beste voelt.

Voordelen Semester Abroad:

Wat zijn de voordelen binnen een Semester in het buitenland? Tijdens een Semester in het buitenland volg je een gedeelte van een opleiding voor een half studiejaar. Je krijgt de kans om een nieuwe omgeving en ander school systeem te leren kennen. Je zult internationale vriendschappen maken die je de rest van je leven zult koesteren.

Het is te volgen op verschillende niveau’s en voor alle leeftijden mogelijk.

Je kunt kiezen voor een opleiding of vakken die jouw interesant lijken of waarvan je wilt ontdekken of je hier meer in wilt gaan doen later.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk hier dan eens 15+ mogelijke bestemmingen voor jouw semester in het buitenland.

Bekijk ook de mogelijkheden voor jongerencursussen.