Tussenjaar in het buitenland

Een tussenjaar?! Klinkt cool, er is niets zo mooi als een jaar er tussenuit om aan jezelf te werken en jezelf te leren kennen. Maar er zijn zoveel verschillende mogelijkheden. Bij Travel Active biedt diverse programma’s die jij kunt volgen in jouw tussenjaar. Wat dacht je van Au Pair, Vrijwilligerswerk of een Taalreis in het buitenland? Wil je ondertussen liever wat geld verdienen, kies dan voor het Work & Travel programma!

Waarom een tussenjaar?

Tijdens een tussenjaar heb je de volledige gelegenheid om even een stap terug te nemen en te kijken naar je leven, wat je wilt doen en wat je echt leuk vind. Onderzoek heeft ook meermaals aangetoond dat jongeren die kiezen voor een tussenjaar daarna betere keuzes maken in hun studie en het levenspad wat ze volgen.

Je kunt eigenlijk geen foute keuze maken bij het kiezen van jouw tussenjaarprogramma. Alle programma’s zorgen voor een goede vorm van zelfontwikkeling, kies dus de keuze die bij jou het beste voelt.

Voordelen tussenjaar buitenland:

Wat zijn de voordelen binnen een tussenjaar in het buitenland? Tijdens een tussenjaar in het buitenland krijg je een compleet andere kijk op de wereld. Je leert nieuwe culturen en een andere taal kennen. Je ontwikkelt jezelf en krijgt de kans om een internationaal netwerk op te bouwen van vrienden en collega’s tot zelfs een tweede familie in het buitenland.

Jij kiest hoelang je precies weg wilt, we noemen het een tussenjaar maar je kan er natuurlijk ook voor kiezen om voor een aantal maanden op uitwisseling te gaan. Er zijn ontelbaar veel mogelijkheden, verbreed je horizon en ga erop uit!

Bezoek de website van Travel Active voor meer informatie over de educatieve uitwisselingen in het buitenland.